שנייה לפני הטיסה, מככבת חנות המשקאות המגוונת בישראל, עם מבחר מסחרר ואינסופי של משקאות. אנחנו כמובן מדברים על הדיוטי – שבשנים האחרונות הביא את השילוב של מותגי הבוטיק והתמחורים המשתלמים לאלכוהול לרמה חדשה.
רבים מהמשקאות שתפגשו הקיץ על המדפים משתתפים באחת מההטבות שכבר הפכו לקלאסיקה – שני ב-50% למשל. הפייבוריטית האישית שלנו היא השלישייה ב-99$. לוקחים אחד לחופש, שומרים שניים הביתה לפינוק ולאורחים. בקיצור: דיסקו.
שנייה לפני הצ׳ק אין בחרנו 7 משקאות שמשתתפים בהטבה המיתולוגית. אחד מכל סוג – וגם הסבר איך לשדרג אותו בקוקטיילים קלים ועל הדרך גם את מדף המשקאות הביתי. ושיהיה לחיים!
לשדרוג ג׳ין טוניק: אירי עם טאץ׳ ספרדי
מיל היא מזקקת בוטיק אירית שזוכה לפרסים ברחבי העולם בזכות ולא בחסד. הג׳ין שהם יוצרים – מיל – נולד בהשראת יורדי הים הספרדים שהביאו לאירלנד תבלינים חמים ופירות הדר. כך מתובל הג׳ין בערער איכותי (ג׳וניפר) לצד תבלינים כמו תפוזים, ציפורן ועוד. התוצאה: ג׳ין סופר חלק, ארומטי ומלא בטעמים רעננים. מושלם לשדרוג ג׳ין טוניק או קוקטייל נגרוני שמכינים מ-3 מרכיבים בלבד.
מלבד הג׳ין, לדיוטי מגיעות גם הפחיות הצבעוניות של הג׳ין טוניק של מיל. שווה מאד.
ג׳ין מיל. משתתף בהטבת 3 בקבוקים ב-99$

הקאמבק של השנה: וודקה בטעמים קולינריים לשדרוג קוקטיילים
אחרי שנים שבעולם הקולינריה הוודקה הצטופפה במדף הולך וגודל של משקאות רום, ג׳ין וכמובן וויסקי פרימיום – השנה היא שנת הפריצה המחודשת של הוודקה היוקרתית. את מקומן של הוודקות הרוסיות מחליפות וודקות מרחבי העולם – מחופי הים התיכון ועד חופי האוקיינוס השקט.
על מדפי הדיוטי מככבת וודקה רוברטו קוואלי האיטלקית. הטעמים המיוחדים והלא שגרתיים של הוודקה נוצרו בהשראת ארץ המגף והם מתבססים על תמציות איכותיות ואמיתיות. אנחנו אוהבים במיוחד את קוואלי קפה – שיושב בול למי שנסחף גם הוא בשגעון קוקטייל אספרסו מרטיני ששוטף את תל אביב. הוודקה הזו נוצרה בהשראת הקוקטייל ובהשראת האספרסו של ארץ המגף.
עוד במומלצים: וודקה רוברטו קוואלי המורכב, בטעם שקדים סיציליאנים ובהשראת רוזטה. משתלב נפלא בקוקטייל טרינידד סאוור הקל והמדובר, מאי תאי למיטיבי לכת – או אפילו בשילוב מיץ אננס קרח. כמה פשוט – ככה טעים.
וודקה רוברטו קוואלי שקדים וקפה. משתתפים בהטבת 3 בקבוקים ב-99$

מוחיטו של הבגבוה: גרנדר רום מיושן 8 שנים
גרנדר הוא יצרן נפלא של רום קריבי שמגיע לדיוטי היישר מפנמה. הוא התפרסם בזכות רום פרימיום שמיוצר אך ורק מקני-סוכר מקומיים, ללא תוספת סוכר (או קרמל) ובייצור מסורתי שמעניק מקום מרכזי לחומר הגלם על פני כל התערבות ומגע אדם.
רום גרנדר עם התווית הירוקה מתיישן לא פחות מ-8 שנים בחביות עץ אלון. בחום של פנמה ובאחת הנקודות הלוהטות במרכז אמריקה, השהות הממושכת מייצרת משקה מרוכז בצבע זהוב עמוק, בטעמים נהדרים של וניל ותבלינים חמים.
הכי מושלם לקוקטיילים קלים כמו מוחיטו (בתוספת לימונים), רום סאוור, מרגריטה – או לצ׳ייסרים בסטייל.
גרנדר 8 שנים. משתתף בהטבת 3 בקבוקים ב-99$

לקוקטיילים מושקעים: טנקרי 10
טנקרי 10 הוא מיתולוגיה בעולם האלכוהול והג׳ין המעוטר ביותר בקטגוריית הפרימיום. הוא מגיע מלונדון והעיצוב האיקוני של הבקבוק לוקח השראה מברזי הכיבוי המפורסמים שברחובות העיר.
הג׳ין עצמו מתבסס על מרכיבים בוטניים מרחבי העולם – מערער בריטי ועד פרחים. הוא כולל תוספת של 4 מרכיבים על המתכון הקלאסי של טנקרי: קמומיל, תפוזים, ליים וגם אחד שהוא גאווה מקומית אמיתית – אשכוליות ישראליות של מותג ״ג׳אפה״. התוצאה רעננה מאד, נהדרת לקוקטיילים כמו לאסט וורד, צ׳ייסרים פרימיום – וכמובן לשדרוג ג׳ין טוניק.
ג׳ין טנקרי 10. משתתף בהטבת 3 בקבוקים ב-99$

לוויסקי סאוור: באך גבריאלסן אמריקן אוק
אל תתנו לשם הסקנדינבי לבלבל אתכם: באך גבריאלסן הוא יצרן קוניאק צרפתי ותיק, שנודע בזכות התזקיקים האלגנטיים שלו.
בשנים האחרונות, בנוסף לקוניאקים, מזקקים פה גם וויסקי מעולה, שמתבסס על חיטה ממערב צרפת ומתיישן בחביות אלון אמריקאיות, ששימשו לפני זה קוניאק צרפתי. התוצאה עשירה, עם ניחוחות וניל מהחבית האמריקאית וטעמי פירות יבשים מהקוניאק. 1,500 בקבוקים בלבד של התזקיק הצרפתי מתבקבקים כאן מדי שנה. הכי מתאים – לוויסקי סאוור או במקום קוניאק בקוקטייל סיידקאר
וויסקי באך גבריאלסן. משתתף בהטבת 3 בקבוקים ב-99$

וויסקי יפני: אקאשי רד
יפן היא יעד קולינרי עולמי, שאחרי סגר של יותר משנתיים, נפתח בימים אלו לראשונה ובהדרגה לתיירים. כיצרנית וויסקי, יפן משלבת מומחיות בתחום העיצוב והטכנולוגיה עם מסורת ייצור יוצאת מהכלל, בהקפדה על פרטים ובשימוש בחומרי גלם מעולים.
אקאשי רד הוא וויסקי בלנדד (מיוצר ממספר תזקיקים) של מזקקת הבוטיק אקאשי. 5 עובדים בלבד אמונים על זיקוק הוויסקי, בו מוענקת מקסימום תשומת לב לכל אחד מהבקבוקים, שניחנים בעיצוב יפני ומינימליסטי. בלנד רד המפורסם של המזקקה מיושן בחביות אלון ומגיע בבקבוק הפחוס והמפורסם של אקאשי, שזהה לכל התזקיקים שיוצאים תחת ידיהם. בשלוש מילים: תמורה מעולה לכסף.
וויסקי יפני אקאשי. משתתף בהטבת 3 בקבוקים ב-99$
לנגרוני מושלם: ג׳ין ג׳ינארטה
ג׳ין נהנה מקאמבק מפואר ברחבי העולם. זה התחיל עם התחייה המחודשת של תרבות הקוקטיילים (מי יכול היום לזכור שעד לפני 10 שנים משקאות מעורבבים וצבעוניים היו שותים רק בסרטים מהאייטיז?!) – והתגלגל עד הבית והמרפסת והגינה הפרטית של כולנו.
עם הזמן ובהתאם לצמאון לג׳ין, נוספו עוד ועוד מותגי סופר פרימיום ומותגי בוטיק קטנים שמייצרים ג׳ין בהשראה מקומית או עם טוויסטים אישיים של המזקקות. בקיצור: אם פעם היה נדיר למצוא ג׳ין שלא מגיע מאנגליה, כיום כמעט כל מדינה מתגאה ביצרן מקומי או שמונה – מהמזרח הרחוק ועד דרום אמריקה ואפריקה.
הישר מארץ המגף מגיע הג׳ין של ג'ינארטה, שמופק ומבוקבק באופן ארטיזנלי ובעבודת-יד בטוסקנה – המולדת של גוצ׳י ואמנות הרנסנס. הבקבוק מעוצב באופן מינימליסטי בהשראת קנבס ריק של אמן והג׳ין עצמו נוצר בהשראת הטבע הטוסקני.
ֿהוא מתבסס על זיקוק של גרגירי ערער-בר (ג'וניפר) מהרי האפנינים שבלב טוסקנה יחד עם פרחי מיניונט, אינדיגו ולבנדר. התערובת הבוטנית כוללת בנוסף גם סלרי בר, סמבוק (אלדרפלאואר), מחטי אורן אלפיני ועוד. כך מתקבל ג׳ין פרימיום שהוא 100% טוסקני בתיבול שלו.
ג׳ין ג׳ינארטה. משתתף בהטבת 3 בקבוקים ב-99$
