צלי עוף ותפוחי אדמה עם פלפלים ופפריקה ביתי – מתכון חגיגי שקל להכין

21.03.2021
צלי עוף ותפוחי אדמה היא אחת מהמנות שהכי כיף להגיש בארוחות סוף השבוע. רועי ירושלמי מגיש את מנת הדגל של סבתו - כרעיים מבושלים ברוטב פלפלים אדומים, עגבניות ופפריקה

צלי עוף ותפוחי אדמה היא מנת דגל במשפחה שלנו. הוא מתבסס על מתכון של סבתא שלי, נעמי ירושלמי. שנים על גבי שנים הייתה מארחת אותנו, הילדים והנכדים, לארוחות סוף שבוע בביתה שבנתניה. מנת צלי ברוטב אדום הייתה גולת הכותרת של המנות העיקריות.

עוד מתכונים של סבתא נעמי ב-rex

הרפטואר של סבתא שלי היה קבוע ולא השתנה מארוחה לארוחה. מדי שישי עלו על השולחן עלו מנות זהות שהכינה על פי מתכונים שלמדה בבית הוריה, שהיו ממשפחות המייסדים של זכרון יעקב.

במרוצת השנים התגבשה נבחרת מנצחת, שהתקבעה איפשהו בשנות השישים. למנות מביתה, נוספו מאכלים שלמדה סבתא להכין כאם צעירה בשנות החמישים של המאה ה-20 ושפורסמו בספרי הבישול של תקופת הצנע.

צלי עוף ותפוחי אדמה הצטרף לפנתאון שלה כנראה מאחד הספרים האלה. הוא ככל הנראה מתבסס על מתכון הונגרי של פפריקש. מלבד עוף רך ושזוף וקוביות תפוחי אדמה גדולות ורכות הוא כולל גם פלפלים אדומים ופפריקה. אני הוספתי למתכון המקורי גם נגיעה קטנה של קימל טחון – כרוויה בשמו הנוסף – שמעניק עומק למנה לצד הכמון והפפריקה.

צלי עוף ותפוחי אדמה. גולת הכותרת של ארוחת השבת של סבתא נעמי ירושלמי (צילום: ניצן רובין)

צלי עוף ותפוחי אדמה ברוטב פלפלים אדומים ופפריקה

מתכון של נעמי ירושלמי. אידאלית, לכל סועד מוגשות 2 חתיכות עוף אם מדובר בשמיניות עוף או ברבע לאדם. אפשר להגדיל כמויות בהתאם לכמות הסועדים.

מרכיבים ל-6-4 מנות:
עוף שלם מפורק לרבעים או רביעיית כרעי עוף, מפורקים לשוק וירך – או 8 שוקיים (רק הפולקע)

2-3 בצלים גדולים, קצוצים דק

2 גמבות (פלפלים אדומים), קצוצים לחצאי טבעות

3 עגבניות רכות, קצוצות גס

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף כמון

פלפל ומלח

8 תפוחי אדמה בינוניים-קטנים, קלופים וחתוכים לרבעים

2 גזרים, קלופים וחתוכים לרוחב לטבעות – לא חובה

שמן זית לטיגון

1 כפית מחוקה סוכר – לא חובה

1 כפית מחוקה קימל טחון (כרוויה) – לא חובה

3-4 שיני שום קצוצות דק

הכנה:

יוצקים שמן זית לסיר כבד ורחב (סוטאז׳ אם יש). מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים קלות במשך 7-10 דקות, עד להזהבה קלה של העור.

מוציאים את העוף מהסיר ושומרים את חלקי העוף בצד. לא מנקים את הסיר ורק מגרדים קצת את המשקעים עתירי הטעם מתחתיתו, בעזרת כף עץ.

מוסיפים לסיר את פרוסות הפלפלים ואת הבצל. מטגנים עד לשקיפות במשך 5-7 דקות.

מחזירים לסיר את העוף ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב, מכסים ומניחים למרכיבים בתבשיל להתגבש במשך רבע שעה על אש קטנה.

מסירים את המכסה ומוסיפים, במידה ולא ניגר בתחתית בכלל נוזל, חצי כוס עד כוס של מים רותחים. מכסים שוב. מניחים לצלי להתבשל שעה וחצי ועד שעתיים, עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה.

תגובות לפוסט