דורון מנגולי – הסומליירים של ישראל

22.04.2023
הוא אוהב את היצירה המקומית, נלהב מהרנסנס של ברי היין שנפתחו בארץ ואוהב לראות באילו קטגוריות מסדר כל סומלייה את התפריט יין שלו. דורון מנגולי - סומלייה מסעדת פופינה

דורון מנגולי (30) @doronmangoli
מנהל בר ואחראי תחום יין, פופינה. @popina_chef_restaurant

איך הגעתי לפלור

התחלתי לעבוד במסעדות אחרי השחרור. אהבתי לעולם האלכוהול בכלל ובתוכו לעולם יין בפרט הלכה וגדלה ככל שהזמן עבר. הרצון והרעב לידע לא פסקו, ופשוט התחלתי ללמוד. לקרוא בבית, לשבת עם אנשי מקצוע, וכמובן, איך אפשר בלי לשתות לא מעט.

האהבה לחומר הגלם והרצון לדעת עליו כמה שרק ניתן הם אלה שהביאו אותי למקום שאני נמצא בו היום. וכעת אחרי קצת יותר משנה שבה אני הסומלייה של פופינה, הזיקה וחיבור ליין רק התחזקו. החשיבות של האיש עם הידע משלימה את החוויה במסעדה, וזה כיף לריות נוכח בזה בכל פעם מחדש.

עוד יין ואלכוהול באתר rex:

 
מסעדות, ברים ומקומות עבודה שזכו בי עד כה

מקום בלב ברעננה; לירי לאונג' ברשפון; דנדי בחרוצים ובשנה האחרונה פופינה. במקביל – WSET level 2.


גאוות התפריט שלי 

שני דברים שאני ממש אוהב בתפריט שלי זה המבחר וההתאמה לאוכל. אני די בטוח שאין מישהו שלא ימצא את עצמו בתפריט, וגם ברוב המקרים הבחירה תלווה את הארוחה מצויין.

הכי כיף לראות בתפריטים של מסעדות בארץ

אחד הדברים שהכי מעניינים אותי בתפריטי יין זה הדרך שבה בחרו לסדר אותו.
לפעמים אתה יכול לגלות דברים מפתיעים על המקום בו אתה נמצא דרך הפרטים הקטנים כמו זה.

דורון מנגולי (צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)
הכי מרגיז לי לראות בתפריטים של מסעדות בארץ

טעות דפוס – כשחסרה אות, פסיק לא במקום, ברח רווח וכו. זה יכול להוציא אותי מדעתי, בעיקר כשזה קורה בתפריט שלי.


לוהט ועכשווי

עצם העובדה שיש לא מעט ברי יין מצויינים עם תפריטים משגעים , והידיעה שייפתחו עוד בהמשך, פשוט כיף!


מיותר אך עכשווי

יינות טבעיים. לא באמת הצלחתי להבין את הבהלה לדבר, בעיני פחות מוצלח. אבל כל אחד והטעם שלו.

בטא מועדף מהקולקציה של 2023

וין גרי. רוזה, כמו שנה שעברה, אחרי קרב לא פשוט מול הריזלינג, המנצח שלי הוא הרוזה המהמם הזה, שפשוט יודע להתאים לכל סיטואציה בכל זמן.


כך אני יודע שיש במסעדה אחלה צוות יין

הגישה של המלצר ליין והדרך בה הוא מציג אותו לשולחן. כאשר איש מקצוע פותח לך את הבקבוק הוא דואג לתת לך עוד מידע שתמיד כיף לשמוע, ועל הדרך מעצים את החוויה שתהיה משתיית מהבקבוק.


נמאס לי כשאני רואה בתפריט יין

היעדר יינות ישראליים. יש פה תעשיית יין מטורפת שרק מתפתחת עם השנים, ויקבים קטנים שעושים דברים מהממים!
 

מחוץ לשעות העבודה

אין כמו לסיים משמרת ולשבת לכוס יין בבר היין תרצה.

קולגות מוערכות

אור גל, גוז' ודניאל. שקודם כל ברמת האישית היא מהממת, ומקצועית אין שני לה! אביב חג'ג' OCD ותרצה. גאון יין, ואיש שירות מהטובים שיש, ותמיד יודע בדיוק מה לשים לי בכוס ומתי.


עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין

כאחד שפותח לא מעט בקבוקי יין מידי יום לכל דורש, תמיד הכי כיף וטוב לפתוח אחד לאלה שלי ורצוי שיהי גם משהו טעים לאכול בצד.

מה צופן לי ולנו העתיד בכלל ו-2024 בפרט 

כאיש יין אני מעדיך להתעסק במתיישנים מאשר בעתיד.

תגובות לפוסט