עומר דיין (28) @omerdwine
סומלייה ומנהל פלור, רודי @roodi.tlv
איך הגעתי לפלור
די בטעות. הייתי מלצר במסעדת הסושיאל קלאב וב-2017, כשהסומלייה עזב, הוצע לי התפקיד שלו. התחלתי בלימודי יין כדי לגשר על המחסור בידע תיאורטי – ולאט לאט נשאבתי לעולם. אחרי כשנתיים בתפקיד טסתי למלבורן, אוסטרליה ושם החלטתי לקחת את המקצוע ולהפוך אותו לקריירה.
עוד יין ואלכוהול באתר rex:
מסעדות, ברים ומקומות עבודה שזכו בי עד כה
שנה במסעדת Prism, ברלין (כוכב מישלן); חצי שני במסעדת Maha (מלבורן אוסטרליה) – ושנתיים במסעדת הסושיאל קלאב. בין לבין אני הישראלי היחיד בינתיים בעולם שיש לו את התואר Advanced Sommelier Certificate, Court of Master Sommeliers וכמובן שיש גם רמה 3 ב-WSET/
גאוות התפריט שלי
יינות פשוטים עם תמורה טובה למחיר.
הכי כיף לראות בתפריטים של מסעדות בארץ
כשיש מחשבה ורעיון מסדר מאחורי כל יין ולא סתם שמות גדולים שנכנסו לשם.

הכי מרגיז לי לראות בתפריטים של מסעדות בארץ
יינות שהם ניים דרופ, מיעוט של יצירתיות בבחירה והיעדר של שימוש בתוויות קצת פחות שגרתיות.
לוהט ועכשווי
חזרה ליינות מחזוקים בסגנון שרי.
לוהט בשושו ובעיקר בתעשייה
יינות מבעבעים. סומליירים אחראים לדעתי על חלק משמעותי מאד של צריכת שמפניה בישראל.
בטא מועדף מהקולקציה של 2023
וין גרי. רוזה שהוא יין קליל לסוף היום – כי לא כל רגע מתאים או אפילו מאפשר לשתות את היינות "הגדולים". בנוסף השילוב של זן הסירה וזן הקלדוק מאוד מדבר את האקלים המקומי.
כך אני יודע שיש במסעדה אחלה צוות יין
כשהסומלייה של המקום מגיע בלי יומרות. לא מנסה להוכיח שהוא יודע יין, יודע יותר מהלקוח ונותן לו את החוויה הנעימה והנגישה.

נמאס לי כשאני רואה בתפריט יין
שסומליירים נשאבים אחרי טרנדים ומפחדים להביע את דעתם בתפריט.
מחוץ לשעות העבודה
יש בתל אביב אחלה ברי יין. תרצה, כריסטוף, רדלר, קוט, ריהאב, בריקס – כולם מקומות מאד אהובים. אם זה לא יין, אני – כמו רוב אנשי התעשייה – אשתה בירה.
קולגות מוערכות
אדר ברשדסקי, שבעיניי הוא עמוד האש שלפני המחנה. חולק בניסיון שלו ובידע שלו, מקבל כל אחד ותמיד משתדל לעזור. עמרי יצחק, המלך של הצפון שם הוא מוביל תרבות יין מהממת וברמה גבוהה.
אפי כוץ – צנוע, אדיב ונעים – המלך של ירושלים שהוביל הרבה מאוד תהליכים בעיר הקשה הזו.
עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין
בובי סטאקי, ממובילי המסעדנות בארה"ב שחינך ומחנך דורות רבים של סומליירים. במשבר הקורונה הוא איגד תוך כמה ימים מעל מאות של מסעדות ולפעול למען המסעדות והגיע עד לחברי קונגרס וסנטורים בכירים, מתוך מטרה של אחדות ועבודה משותפת ודאגה להקהילה. ללא אגו. מנהיג אמיתי.
מה צופן לי ולנו העתיד בכלל ו-2024 בפרט
התעשייה מתקדמת משנה לשנה לעבר התמקצעות גדולה יותר, מגוון רחב יותר של יינות ודור חדש של סומליירים צמא לידע ולהיות מחובר לעולם הגלובלי. ברמה האישית, אני מתכונן כרגע לבחינות ה-Master Sommelier ובתקווה שעוד סומליירים יבואו בעקבותיי.
View this post on Instagram