עוגת לימון פרסית, הגם שקלה להכנה – לא יכולה להיות סתם עוגה. לא ולא. את העושר והשפע שמזוהה עם המטבח שלנו אפשר למצוא גם כאן, בעוגה החגיגית הזו שהיו מגישים בבית הורי בנורוז – ראש השנה הפרסי.
- קרפ סוזט בלהבות של השף רז רהב
- ֿעוגת גזר מושלמת שמכינים בקלי קלות
- מלבי קלאסי כמו שצריך – המתכון המנצח של חיים כהן
עוגת האהבה הפרסית – זהו שמה הרשמי – מכילה מבחר מהטעמים שמזוהים עם המטבח האיראני. לימון, הל, פיסטוקים – וכמובן מי ורדים.
היא יחידה מסוגה במטבח הפרסי, שאין בו יותר מדי עוגות ורוב הקינוחים בו מתבססים על פירות בזיגוגים שונים או עוגיות. בפסח היו מחליפים אצלנו את הקמח בשקדים טחונים שמוסיפים לעוגה עניין נוסף במרקם ובטעם.
את המתכון שלפניכם הכנתי לרגל "פסטיבל המאפים האבודים" של פודיש, מחלקת הקולינריה של מוזיאון אנו – ובשיתוף עם הקונדיטורית המוערכת קרן קדוש. הוא יימכר ב"קפה קדוש" במהלך ימי הפסטיבל.
בגרסה הביתית שלפניכם, אני משלבת בין המתכון עתיר השקדים של פסח לקמח ומוסיפה לו טוויסט חגיגי בדמות זיגוג ורוד עם רכז רימונים.
לעוד מתכונים פרסיים של רותם ליברזון

עוגת לימון פרסית והל בזיגוג רימונים ורוד
מתכון של רותם ליברזון. מומלץ להשתמש במשקל לצורך הכנת המתכון.
מרכיבים לעוגה עגולה בקוטר 24-26 ס"מ:
130 גרם סוכר (2/3 כוס)
70 גרם חמאה רכה
4 ביצים בינוניות (M)
230 גרם שקדים טחונים (2.5 כוסות)
1.5 כפיות הל טחון
מיץ וגרידה מלימון שלם
1 כף מי ורדים
100 גרם קמח מנופה (3/4 כוס)
3 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
לציפוי:
240 גרם אבקת סוכר (2 כוסות)
2 כפות מיץ לימון טרי
1/2 כפית מי ורדים
2-3 כפות רכז רימונים
להגשה:
1/4 כוס פיסטוקים, קלויים במחבת ללא שמן – וקצוצים דק
עלי ורדים – לא חובה
הכנה:
טורפים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים ביצים בהדרגה (מוסיפים כל ביצה רק אחרי שהקודמת נטמעה בתערובת) ולאחר מכן הל, שקדים טחונים, מיץ וקליפת לימון ומי ורדים ומערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים קלות, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית מחופה בנייר אפייה משומן ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 במשך 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. מניחים לעוגה להתקרר בטמפרטורת החדר במשך 10 דקות ומעבירים לרשת צינון לקירור מלא.
לזיגוג ולהגשה: מערבבים אבקת סוכר, מיץ לימון, מי ורדים ורכז רימונים בקערת ערבוב עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים במידת הרצון ולפי הטעם אבקת סוכר, מי לימון ורכז רימונים כדי להגיע לסמיכות, לצבע ולטעם הרצויים. יוצקים את הזיגוג על מרכז העוגה ומניחים לו לזלוג לשוליים. מפזרים מעל פיסטוקים ועלי ורדים.
