רומא היא העיר עם הכי הרבה מלכודות תיירים קולינריות בעולם – רק פריז שנייה לה מבחינת כמות המסעדות הרעות. ערב רב של ספגטי מבושל שמחומם במיקרו ומוגש עם רוטב שמקורו בקופסת שימורים.
עוד אוכל איטלקי ב-Rex:
- 5 מסעדות איטלקיות מצטיינות | תל אביב
- הארי'ס בר: מוסד האוכל האיטלקי | ונציה
- מתכון: פסטה ברוטב שמן זית ושום | אליו א אוליו
ובכל זאת – איפה אוכלים כשמגיעים לעיר הנצח ? 5 מסעדות – טרטוריות, מסעדות דגים ומה שביניהם – שאנחנו אוהבים וממליצים.
1. דא ג'ינו – Da Gino al Parlamento
בתפריט פסטה קרבונרה כהלכתה, פסטת צדפות וונגלי וכן טונארלי א-לה צ'וקיארה (Tonnarelli alla ciociara) – פסטה רומאית עם אפונה טרייה ורוזמרין – בראשונות; פולפטה (קציצות) וקישואים, סקלופיני ברוטב לימון ומרסלה ואוסובוקו בעיקריות – וטירמיסו מיתולוגי באחרונות. המחירים – 10-15 אירו למנה. לא לפספס אם אתם בסביבה.
Da Gino al Parlamento. Vicolo Rosini, 4. Roma
2. מאמא אנג'לינה – Mamma Angelina
מסעדה איטלקית קלאסית – קצת יותר מודרנית ומהודרת מג'ינו מיודעתנו – שמגישה אוכל מקומי פשוט וטעים ברובע טסטאקיו.
בתפריט: קרצ'ופי א-לה ג'ודאה – ארטישוקים מטוגנים בסגנון יהודי (Carciofi alla giudia), פסטות עם טרטופו לבנות – פטריות כמהין לבנות (בעונה), שוק בשר לבן ברוטב יין מצומצם (Stinco di maiale e riduzione al vino rosso), מבחר פיצות מצוינות ובשרים מבקר לאציו מקומי. חלק גדול מהרטבים והנקניקים שמוגשים במקום ניתן לקנות בחנות הדלי של המסעדה.
עוד במומלצים: אפריטיבו (בופה אוכל קל במחיר הקוקטייל) מדי יום בין השעות 19:00-20:00
Viale Arrigo Boito, 65, 00199 Roma .ristoranteangelina.com – סניף נוסף בסמוך למזרקת טרווי – Via Poli 27, Roma
3. אוסטריה דר בלי – Osteria Der Belli
אוסטריה דל בלי היא טרטורייה ותיקה ברובע טרסטוורה התיירותי שהיה בעבר הרובע היהודי של העיר, מהמסעדות היחידות שעוד מתאמצות להגיש בשכונה זו אוכל מוקפד.
בתפריט יש קצת מהכל כשעל האוכל במטבח אמונים צמד אחים. בין המומלצים: צלחת אנטיפסטי מצוינת, פסטות פירות הים, הדגים הטריים מהגריל וגם מנות כבש שלא מביישות את הפירמה – טלה צלוי למשל (abbacchio alla scottadito). בקינוחים מוגש סורבה לימון רענן.
Osteria Der Belli. iazza di Sant'Apollonia, 11, 00153 Roma
4. ריסטוראנטה אוטאביו – Ristorante Ottavio
פירות ים זה כאן. מסעדת אוטביו מנוהלת על ידי בני הזוג אדל ואנה – הוא אמון על האוכל והיא על האירוח כשההתמחות כאן היא בפירות ים מקומיים וטריים, בראש ובראשונה סקמפי (לנגוסטינים מקומיים מהים האדריאטי), חסילונים ופלטות קרודו של דגים נאים. האווירה נעימה ואלגנטית והמחירים סבירים – כ-35-40 אירו לאדם.
עוד במומלצים: יין ממרתף היינות המקיף והמרשים של המסעדה.
ristorante ottavio. Via di S. Croce in Gerusalemme, 9, 00185 Roma המסעדה פתוחה רק בשעות הערב (משבע וחצי) ottavio.it

5. אסונטה מאדרה – Asunta Madre
הבעלים של אסונטה מאדרה שבלב רומא – בקמפו דה פיורי ליתר דיוק (ויש גם סניף לונדוני ומוצלח במייפייר וכן בברצלונה) – הוא דייג במקצועו, מה שמסביר את העובדה שזוהי מסעדת הדגים עם המבחר הכי טרי שנתקלתי בו ואכלתי בחיי.
בתפריט מבחר מרשים של דגים ופירות ים מקומיים, מהים התיכון ומהים האדריאטי. פלטת הפירות הים על הקרח מומלצת במיוחד.
עוד במומלצים: תפריט הטעימות היומי – 40 אירו לאדם. חוייה
Asunta Madre . Via Giulia, 14, Campo de' Fiori, Roma. assuntamadre.com

רותם,
La Buca di Ripetta
מדוייקת וטעימה בטירוף
הקאציו פפה הטוב בעולם
נעמי,
לגמרי… הוצאת ממני חיוך גדול!
נ.ב. לעורכי האתר: טסטקיו, לא טסטצ'יו…
rex,
תודה רבה על התיקון! איטלקית שפה צ׳שה!
דש,
בנאום בכנסת הזכיר בן גוריון את ציצרו, הנואם הרומי הנודע. חבר הכנסת שפרינצק קפץ ממקומו: "קיקרו! לא ציצרו".
ב"ג: אני מודה לחבר הכנסת שפרינקק (קקי מקפץ ביידיש) על התיקון
Chura,
אחלה המלצות
הייתי מוסיף אחת בלבד –
Roscioli האחת והיחידה על כל שלוחותיה הטעימות