סשימי טבעוני של גבינות ורוטב מיסו הדרים – מתכון מפתיע ומרשים לשבועות

09.05.2022
סשימי טבעוני? זה קל! השף שחף שבתאי מגיש - טוויסט קיצי על מנת המסעדות האהובה שמכינים בצ׳יק מצהובה טבעונית ומעושנת ועם רוטב מיסו הדרים ודבש מושלם

סשימי היא מנת דגל של המטבח היפני. בישראל, כאן שורר קיץ כמעט נצחי, הפך המאכל הרענן הזו, יחד עם טרטר – למנה שחובה לראות בתפריט של כמעט כל מסעדה. סשימי טבעוני, אם כך – היא מנה שממש מתבקש לעשות לטובת כל אוהביה.

במתכון שלפניכם ולרגל שבועות, לקחתי את הקלאסיקה הזו ונתתי לה פרשנות אישית להכנה ביתית. היא סובבת כעת סביב צהובה טבעונית בטעם מעושנת ומעוטרת ברוטב מיסו-הדרים עם דבש בהשראת מטבחי דרום-מזרח אסיה. התוצאה: מרשימה ומהודרת ולא פחות חושב – מנה שמכינים ב-5 דקות ובמינימום מאמץ.

לכל מתכוני שבועות הטבעוניים של ויולייף באתר rex:

סשימי טבעוני של גבינות ורוטב מיסו הדרים ודבש

מתכון של השף שחף שבתאי.

מרכיבים ל-4 מנות:
4 פרוסות צהובה טבעונית בטעם מעושן של ויולייף, פרוסה לריבועים בגודל 5X5 ס״מ
1/2 פלפל חריף, קצוץ לטבעות רוחביות דקיקות
1 קולורבי קטן, קלוף וקצוץ לקיסמים דקיקים (ג׳וליינים)
3-4 כפות אגוזי לוז חצויים וקלויים
2 גבעולי בצל ירוק (החצי התחתון בלבד), פרוסים לרבעים לרוחב

לרוטב מיסו הדרים ודבש:
5 כפות שמן שומשום
5 כפות מירין
1 כפית מיסו פייסט
3 כפות דבש
מיץ מחצי לימון

הכנה:
מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת משחה.
הגשה: מפזרים ג׳וליינים של קולורבי בכל אחת מצלחת ההגשה האישיות. מעל ממקמים ריבועי סשימי טבעוני.

יוצקים 2-3 כפות רוטב מסביב לסשימי בכל צלחת. מסדרים מעל כל פרוסת סשימי צהובה חצי אגוז לוז קלוי, פרוסת צ׳ילי חריף ורבע בצל ירוק. מגישים מייד.

סשימי טבעוני של צהובה בטעם מעושן של השף שחף שבתאי (צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)

תגובות לפוסט