מסעדות בקרטחנה זוכות לאחרונה להכרה והוקרה – כמו קולומביה כולה בעצם. כחלק מתהליך הפיכת המדינה ליעד תיירותי מוביל ביבשת, מתגלה מחדש גם המטבח המקומי, עתיר חומרי גלם מעולים ושילובי טעמים ממטבחי המהגרים שהתיישבו במדינה.
בקרטחנה, עיר הנמל ההיסטורית שקישרה את המדינה לאירופה, חל הביטוי המרתק ביותר של פיוז'ן קולומביאני.
המטבח הספרדי משתלב כאן עם טכניקות בישול ומתכונים מהמטבח האפריקאי וכן המזרח תיכוני-ערבי שהגיע עם הסוחרים שהתיישבו כאן (למשל: עלי גפן ממולאים). כל זאת: יחד עם חומרי גלם מקומיים מהחוף ומפנים הארץ ויערות האמזונס.
עוד המלצות קולינריות מאמריקה הלטינית באתר rex:
- מסעדות מומלצות בלימה – 8 ארוחות שף בבירת פרו
- מסעדות שף בבוגוטה: 4 ארוחות של פעם בחיים בבירת קולומביה
- וגם מתכון: טאקו דג וגם קמרונס: מתכון להכנת צמד מנות דגל של המטבח המקסיקני
קרטחנה עצמה היא אחת הערים היפות במרחב הקריבי. המרכז העתיק של העיר עתיר בתי-עץ יפהפיים בני מאות בסגנון ספרדי קולוניאלי.
זוהי גם עירו של חתן פרס הנובל לספרות גבריאל גרסיה מארקס, שכמה מהסיפורים היפים ביותר שלו מאזכרים את העיר. "אור הוא כמו מים" הקצרצר, למשל (לתרגום האנגלי).
ממסעדת השף הקטנה והנפלאה של השף הצעיר והמבטיח ועד לשניים מהברים הטובים באמריקה הלטינית – 6 המלצות של מסעדות בקרטחנה.

סללה – Celele
מסעדתו של חיימה רודריגז קמאצ'ו (Jaime Rodriguez Camacho) ממוקמת בבקתה קטנה, בשכונה צדדית בפאתי מרכז קטרחנה, שהוקמה ואכלסה בעבר עבדים משוחררים.
אל תתנו לעיצוב ולמיקום לבלבל אתכם: מהמטבח הזערורי שלו, שלא יותר גדול ממטבח ביתי ממוצע בתל אביב, השף הצעיר יוצר כאן, במיומנות עוצרת נשימה, את אחת מארוחות הטעימות המדויקות והטובות בסצנת הפיין דיינינג של היבשת.
לא סתם זכתה המסעדה לדירוג בטופ 25 של 50 המסעדות הטובות של אמריקה הלטינית (50Best Latin America).
View this post on Instagram
קמאצ׳ו יוצר תפריט שהוא שיר אהבה למטבח הקאריבי בכלל ולזה של עירו בפרט. הנרטיב הדוק, הביצוע מהוקצע, על הצילחות היפהפה – והקוקטיילים שמלווים את האוכל (קולומביה אינה מדינת יין, לאור האקלים הקריבי) – לא מביישים גם את הברים המעוטרים שמסביב.
בין המנות שבאות ועולות בתפריט מככבת מנת לימון מוזהב, שנוצרה בהשראת אחד מסיפורי מארקס. מנת ביס פנומינלית של לימון כבוש קטנטן – השראה מזרח תיכונית, כבר אמרנו – שממולא בלנגוסטין.
גם מנת עלי גפן עם חמון ברווז וחומוס, מעוטרת בעלי ריג׳לה יוצאת דופן.
View this post on Instagram
עוד במומלצים: בטטה סגולה עם דג חרב ברוטב לצ׳ה דה טיגרה גם היא יוצאת דופן ומשלבת גבינת לבאנה שמכין השף במקום. בוראטה שמייצרים באמזונס עם צמח המורינגה המקומי, שזיפים מיובשים וז׳ו (מיצוי נוזלי) של אבטיחים רעננה ויפהפייה.
לא לוותר על הקוקטיילים כאמור ("mama Africa", עם מיצוי הקקאו והג׳ין, למשל) ועל קינוח הפומלה עם פרחי יסמין, ילאנג ילאנג וקציפת קוקוס.
בשורה התחתונה: מסעדה שמצדיקה נסיעה מיוחדת למי שנמצא בקולומביה – ולו לערב אחד.
Celele. Calle del Espiritu Santo, cr 10c # 29 – 200, Getsemaní, Cartagena, Colombia
מסעדת סללה (Celele) קרטחנה (צילום: רועי ירושלמי)
אל ברון – El Baron
בר הקוקטיילים של חואן דויד דיאז (Juan David Diaz), שממוקם באחת הרחבות המרכזיות והיפות של קטרחנה – הוא חלום רטוב לאוהבי קוקטיילים מושקעים, בלי יותר מדי פירוטכניקה.
דיאז הקים את המקום בעשור הקודם, בהשראת סיפור בדיוני של מסע עתיר משקאות של בן אצולה ברחבי העולם.
התפריט החמוד מעוצב כדרכונו הברון וכולל משקאות מושקעים על בסיס מרכיבים מקומיים כמו צ׳ילי ומיץ אננס טרי.
ההקפדה על המשקאות, מהשקשוק ועד ההגשה – ממקמת את המקום הזה בצמרת ברי הקוקטיילים הטובים במדינה והוא גם מדורג בפיפטי בסט ברים של אמריקה הלטינית. האוכל מצוין וכולל מנות קטנות שכיף ללוות את איתן את הקוקטיילים כמו טאקו קריבי, קציצות פולפטה ברוטב עגבניות ועוד.
עצירת חובה למי שמגיע לעיר, בפרט בשעות הערב המוקדמות, שאחריהם מתמלאת כאן הרחבה באינספור לגמנים והמוזיקה מתחזקת.

אלקימיקו – Alquimico bar
בר הקוקטיילים הטוב באמריקה הלטינית – ובטופ 15 העולם של מדריך הברים הטובים בעולם – זכה לתהילה בזכות האווירה המחשמלת במקום. הבניין המסחרי והמעוצב במרכז קרטחנה הוסב למגה בר בן 3 קומות.
מדי ערב מנוגנים במקום מספר סטים של מוזיקה לטינית שמחה, שלצדם נמזגים במיומנות קוקטיילים שיוצרים כאן בהשראת המצאי המקומי וטוויסטים על קלאסיקות. כל קומה ניחנת בווייב קצת שונה כשהגג, בוודאי שבלילות הקיץ החמים של העיר – הוא השווה ביותר.
View this post on Instagram
רבים מהקוקטיילים מתבססים על מיצים טרופיים – אננס למשל – שהפכו לחותמת המייצגת של המקום. שרי סמאס (shrerry smash) הוא אחד המפורסמים שבהם ומתבסס על וויסקי, שרי יבש (פינו), מרסקינו, מיץ ליים קריבי וסירופ מנטה.

אלמה – Restaurante Alma
מלון סן אגוסטין שבמרכז העיר הוא מהיוקרתיים והמוערכים בעיר, בזכות ולא בחסד. הוא הוקם בחלל היסטורי שאכלס בעבר מנזר וקורות העץ המסיביות והתמונות של איקונים נוכחות בו גם היום. השירות ללא רבב, כמו גם האווירה האותנטית שמבדלת את המלון ממקביליו הגנריים בעיר.
מסעדת אלמה שממוקמת בקומת הקרקע של המלון לא מביישת את הפירמה. חלל מוקפד בגינה הפנימית של המלון. ששואב השראה ממצאי הדגים המקומי של הים הקריבי. המחירים הוגנים – ודאי בהתחשב בתמורה.
מצטיינות מנות פילה הדג, למשל זה עם טוויסט התיבול האפריקאי שהביאו עמם העבדים המשוחררים לעיר ואורז הקוקוס.
מסעדת אלמה קרטחנה (צילום: רועי ירושלמי)
מי שנשאר במלון – מומלץ! – יהנה מארוחת הבוקר שכוללת קרמיניולאס (carmiñolas), מאפה מטוגן מבננות יוקה ממולא גבינה. שווה מאד ועם פוטנציאל התמכרותי.

כרמן מדיין – Carmen Medellín
כרמן אנחל, שפועלת יחד עם בן זוגה רוב פרווטיס (Carmen Angel & Rob Pevitts), היא אחת השפיות המוערכות של קולומביה בפרט ואמריקה הלטינית בכלל.
מסעדת הדגל של הזוג, XO שבמדיין (Medellin) זכתה בכל עיטור אפשרי בשנים האחרונות. כרמן קרטחנה, שקרוייה על שמה, היא תוספת לקבוצת המסעדות והוקמה לפני כמה שנים במרכז ההיסטורי של קרטחנה, בהשראת XO.
האווירה אלגנטית אך נונשלנטית והאוכל, עתיר מנות נאות של בשר ודגים – נהדר, כמו גם המשקאות. בילוי מעולה לערב בסופשבוע, רצוי לפני ביקור הברים הסמוכים.
הארי ששונ׳ס – Harry's Sasson Restaurant
לא רחוק מחוף הים, ממוקם במלון סנטה תרסה (Hotel Santa Teresa) הסניף הקריבי של מסעדת הארי ששון המוערכת מבוגוטה.
התפריט שמתבסס על מרכיבים מרחבי קולומביה ומתכונים מסורתיים, חופף במידה רבה לזה של מסעדת האם עם מנות כמו לבבות דקל צלויים, מאפים ועוד.
נהדר בעיקר לקבוצה גדולה שחולקת יחד את המנות מהתפריט במרכז השולחן.
