קדרת עוף – ובכלל קדרות, בשריות או צמחוניות – זה משהו שתמיד כיף שכיף לנשנש כאורחים ולמארחים כיף להכין, בזכות הרושם וקלות ההכנה.
עוד מתכונים באתר Rex:
למי שמגיע אלינו להתארח בבית, כמנה עיקרית ובאופן כמעט קבוע, אני מכין תבשיל קדירה, גם בקיץ וגם בחורף. את המנה אני כמובן מתאים לעונה וגם לאורחים. היא תתבסס על ירקות, על עוף או על בשר בהתאם למזג האוויר ולהיצע בחוץ ותכלול בהרכבה לרוב גם יין אדום או לבן.
הכל יתבשל יחד בסיר גדול שבתום ההכנה, יושם לאחר כבוד במרכז השולחן.
כל אחד מוזמן לקחת לו מנה וכמובן למלא את הכוס ביין. האורחים נהנים על הדרך מהרוח הנעימה של המושב – ואני משקט במטבח, כי קדירה מאפשרת למארחים גם להיות עם האורחים ולא לעמוד איתה כמו בייביסיטר מול הכיריים.
הקדירה יכולה להיות – אבל זו לא חובה – עתירת נתחים כבדים וזמן הכנה ממושך כמו ביף בורגיניון או עוף ביין שמתבשלים שעות בתנור או על הכיריים. אפשר גם לבשל תבשיל זריז וקליל כמו במתכון שלפניכם שמבטיח לכם מקסימום רושם במינימום השקעה.
קדרת עוף ביין לבן
מתכון של אוראל קמחי.
מנה פריסטייל. תרגישו חופשי להתפרע עם המרכיבים והכמויות. אגב: אפשר להחליף את נתחי הפרגית בכרעיים – אני אוהב להשתמש במשולשים בלבד, ללא הפולקע, אבל אתם תעשו מה שאתם רוצים – רק שאז זמן הבישול מתארך ל-40 דקות. אל תגידו שלא אמרתי.
מרכיבים ל-4-6 מנות:
1 ק"ג נתחי פרגית עוף
2 שיני שום פרוסות
קצה פלפל ירוק חריף, פרוס לרוחב (כמה מהקצה? אפשר גם חצי פלפל. כמובן לפי הטעם)
2-3 פלפלים פרוסים לרצויות
1 בצל קלוף, חצוי
2 גזרים חצויים לאורך ופרוסים לטבעות עבות
4-5 תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחצויים
2 קישואים פרוסים לטבעות בעובי 1 ס"מ
1.5 כוסות יין לבן (300 מ"ל)
שמן זית לטיגון
מלח ופלפל
2-3 כפות מייפל – לא חובה
5-6 חוטי זעפרן
הכנה:
מחממים בסיר גדול שמן זית וצולים את פרוסות השום ופרוסות הפלפל החריף עם פלפלים, קישואים וירקות השורש. מערבבים עד להזהבה ומוסיפים נתחי פרגית שלמים. מערבבים ומבשלים עוד 2-3 דקות. יוצקים לתבשיל יין לבן לפי הטעם וזעפרן. מכסים ומבשלים על אש בינונית 20 דקות – ויש אחלה תבשיל למרכז הארוחה.
