איתי הורוביץ (34), @itaihorowitz
מנהל בר ותחום יין, מסעדת ״אנימאר״ ו״דריה" @animartlv
איך הגעתי לפלור
עובד באירוח משנת 2010, רוב השנים מאחורי הבר. אחרי השחרור עבדתי שנתיים בזויה, חברת בר של אירועים, שם התחלתי לברמן לראשונה בחיי ובהמשך גם לנהל משמרת. בהמשך – מאחורי הבר במייקס פלייס, חצי שנה שהיו ההשתלמות הטובה בעולם למזיגת בירה; 5 שנים שמחות בוויקי כריסטינה, בהן הייתי ברמן, מלצר יין ולבסוף מנהל תחום יין – העבודה הראשונה שלי בתל אביב בה גם נחשפתי לראשונה לעולם היין.
עוד יין ואלכוהול באתר rex:
אחרי זה המשכתי לניהול הבר בקפה פופולר, שנתיים בטאיזו כמלצר יין; שנה כמנהל לקוחות בחברת "היכל היין", מדריך בזמן אמיתי וכיום – שנתיים באנימאר. לימודים:wset 3 ביין ושלב 2 בתזקיקים וליקרים. בימים אלה אני לומד למבחן certified sommelier של הcourt of master sommelier שיערך בלונדון במאי הקרוב.
גאוות התפריט שלי
היינות בו נמכרים בצורה מאוד רוחבית וזה משמח לדעת שכל אורח מוצא בו חוויה שונה שמתאימה עבורו. אני גם מאוד אוהב את מגוון היינות האדומים הצוננים שלנו, כאלו שאפשר לשתות בקיץ מתוך שמפניירה.

הכי כיף לראות בתפריטים של מסעדות בארץ
תחושה שהתפריט נבנה עבור המסעדה ויש הלימה בין היינות, השפה ועיצוב התפריט לשאר המשתנים במסעדה כמו לאוכל, השירות והאווירה.
הכי מרגיז לי לראות בתפריטים של מסעדות בארץ
הגהה לא נכונה וחוויית משתמש לא נוחה.
לוהט ועכשווי
יין בקרטון. כי למה לא?
לוהט בשושו ובעיקר בתעשייה
מבעבעים איכותיים מאיזורים מחוץ לצרפת. יש המון יינות מעולים במחירים נוחים שהקהל פה לא נחשף אליהם בעיקר כי אין ייבוא.
מיותר אך עכשווי
נאמרו כבר מספיק מילים על יינות טבעיים והאם שווה לשתות משהו לא טעים רק כי יש לו סיפור מגניב (והאם הסיפור הזה בכלל צריך להיות מגניב). בנוסף אשמח להוציא את הפוליטיקה מהיין ואני מבטיח שברגע שאני אמצא יין טעים מעבר לקו הירוק אשמח להכניס אותו לתפריט.
בטא מועדף מהקולקציה של 2023
סדרה מגניבה כי היא נותנת מענה רחב של מגוון יינות בתמורה מעולה לכסף. וין גרי (רוזה) חביב עלי במיוחד והוא נותן בדיוק את המענה שאני רוצה לורוד קליל פרחוני עם חמיצות טובה ומינרליות. אחלה לקיץ בישראל.

כך אני יודע שיש במסעדה אחלה צוות יין
שיהיה נותן שירות מעולה, עם הרבה חן ואינטלגנציה רגשית. לימודי יין ותעודות זה אחלה אבל בלי הטאץ׳ הסופי והיכולת לתווך את החוויה באופן נעים, אינטרקציה עם סומלייה יכולה להיות מעט מביכה עבור אורחים רבים.
נמאס לי כשאני רואה בתפריט יין
משהו שנכון גם לסומליירים וגם לאנשי שירות כאחד – כשלא רואים את האורח. לעיתים קרובות מדי עובדים על אוטומט, מציעים את אותן המנות או אותם יינות, מקטלגים את האורחים בקלות דעת (אלו? ישתו רק שאבלי..) ולא באמת עוצרים להקשיב, לראות מי עומד מולם, ולחשוב באמת מה אפשר לתת להם שהם עוד לא קיבלו או איזה חוויה באמת תעשה להם את הערב. ההפסד הכי גדול לאיש שירות הוא לבוא למפגש עם האורח כשהוא חושב שהוא יודע הכל: איזה מנות הכי שווה לאכול ואיזה יין חייבים לשתות – ושלאורח אין מה להוסיף.
מחוץ לשעות העבודה
אין יותר כיף מלשתות פה באנימאר עם דודי, אייל ורפי. נהנה מאד גם מהתפריט יין המעולה של תרצה.
קולגות מוערכות
אביב חג׳ג׳ מתרצה הוא איש אירוח מעולה שתמיד נמצא על הפלור ונותן ליווי צמוד ואינטימי עם תפריט יין מרתק. אביתר ברעם מטוטו הוא דמות לכל דבר וכשראיתי את התפריט שלו בעיקר קינאתי מכמה הכל מסודר וכתוב יפה, יש לו ברזומה רשימה מכובדת של תפריטי יין והרבה עשייה מסביב ובעיני הוא מייצג המון דברים חיוביים בגישה ובמקצועיות שאנשים מהתחום יכולים לשאוף אליהם.
עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין
זוגתי שתחייה נוי. אני מאוד אוהב להשקות ולהאכיל אותה.
מה צופן לי ולנו העתיד בכלל ו-2024 בפרט
הייתה השנה פריחה של המון ברי יין כמקומות בילוי יום יומיים וזה מדהים. אני חושב שהתחום מושך אליו אנשים טובים מאוד ואני מאמין שגם המקומות שימשיכו להתפתח יהיו מוצלחים לא פחות מאלו שנפתחו פה בשנה האחרונה, ומקווה שהמגמה הזאת גם תאלץ את השוק להתאים את עצמו ולהביא לפה (או לייצר) יותר יינות קלילים לשתייה יום יומית ובמחירים נוחים