שירה צידון – הסומליירים של ישראל

21.04.2023
היא יצרה מרתף יין מהסרטים במלון הנורמן, אוהבת לשתות דריי מרטיני בשעות הפנאי ומבקשת שנתקדם הלאה מטרנד היינות הטבעיים. קבלו את שירה צידון - סומלייה מלון הנורמן ומסעדת אלנה

שירה צידון (32) @shira_tsiddon
סומלייה ראשית ואחראית על תחום היין במלון נורמן, מסעדת אלנה, דיינינגז ובפרויקטים קולינריים

איך הגעתי לפלור

אחרי הצבא טיילתי באירופה והתוודעתי שם לראשונה לאופן בו יינות הם מוצרי צריכה יומיומים. התחלתי להסתקרן וכשחזרתי ארצה, נרשמתי לתכנית לימודי יין במכללת תל-חי שניהל אז איתי גלייטמן, והמשכתי את לימודיי בwset בלונדון.

עוד יין ואלכוהול באתר rex:

מסעדות, ברים ומקומות עבודה שזכו בי עד כה

מסעדת מול-ים ומאז שנסגרה – מלון הנורמן, מסעדת המלון אלנה וייעוץ לפרויקטים ותפריטי יין כמו "עדינה" של מנו וינו, למשל.

שירה מככבת כאן עם תפריט יין מהסרטים. מסעדת אלנה שבמלון הנורמן (צילום: ניצן רובין, רקס תעשיות)
גאוות התפריט שלי 

היכולת ליישן יינות ולייצר מרתף משמעותי, לקנות יין ולמכור אותו בחלון השתיה האידיאלי שלו זו פריוויליגיה אמיתית שאין לכל מסעדה וזכיתי לאצור רשימת יין במקום שנותן לי חופש יצירתי מלא לשמור יינות ולמכור אותם רק לאחר שנות יישון.

הכי כיף לראות בתפריטים של מסעדות בארץ

כשיש מגוון רחב של מחירים במסעדות גבוהות וגם תפריטים שניכר כי היה מאחוריהם איזשהו קו מחשבה מקורי.

שירה צידון (צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)
הכי מרגיז לי לראות בתפריטים של מסעדות בארץ

פריט שניכר כי הורכב על ידי חברה גדולה ולא על ידי איש יין, שכל כולו מותגים של החברה והוא בעצם סוג של חלון ראווה של החברה. יש לא מעט אנשי יין מוכשרים בארץ ובעיני כבר אין מקום לתופעה
הזו.


לוהט ועכשווי

תפריטים שיש בהם ייצוג רחב של יצרנים ויבואנים, רבים מהם חדשים ומביאים דברים שלא היה ניתן להשיג כאן קודם לכן.


מיותר אך עכשווי

טרנד היינות ה"טבעיים" הוא משהו שלי קצת נמאס ממנו. יש המון יינות נהדרים בהתערבות מינימלית אבל הנושא של לשתות יין לא טעים רק כי כתוב עליו טבעי או כי יש על התווית איזה קשקוש צבעוני או חידוד לשון מוצלח – די עם זה.

בטא מועדף מהקולקציה של 2023

קולומבר – יין קליל, ארומטי ורענן מזן ענבים שעידו לוינסון תמיד מצליח להוציא ממנו את המקסימום. וכמובן הריזלינג.


כך יודעים שיש במסעדה אחלה צוות יין

כתיבה נכונה, מסודרת ואחידה של רשימת היין. זה הדבר הכי בסיסי בעיני שסומליירים רבים נופלים בו.
 

מחוץ לשעות העבודה

המקומות שאני פוקדת הכי הרבה הם כנראה מסעדת הבסטה, הבר עמירם, קוט וג'ונז, לכוס של דריי מרטיני או סאקה.

טרטר של מסעדת אלנה במלון נורמן (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

קולגות מוערכות
 כפתורי (כן, הוא גם סומליה) מור בן שמעון, אביתר ברעם, והצמד המוצלח אבירם ושלזינגר.


עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין

תרגשת מלפתוח בקבוקים עם ייננים שאני מעריכה ואוהבת את העשיה שלהם, מהארץ והעולם.

מה צופן לי ולנו העתיד בכלל ו-2024 בפרט 

בוא נקווה שתישאר לנו מדינה לעבוד בה, שמהחירים יישארו סבירים ולא יאמירו, שעניין הכשרות לא יקבל במה משמעותית מדי, שתיירות תזרום פנימה ותושבים לא יברחו החוצה. נתחיל מזה ונדבר.

תגובות לפוסט