שגיא וייס (27)
סומלייה מסעדת הוטל מונטיפיורי @hotel_montefiore
איך הגעתי לפלור
מעולם האלכוהול והקוקטיילים. הגעתי מבית מעורב; מצד אחד רוסים-פולנים ששותים משקאות חומים וקשוחים, ומצד שני בולגרים עם חאפלות עם ערק. והאמת – שיין אז לא כל כך עניין אותי.
אחד המקומות שגרמו לי לרצות לנבור יותר עמוק בעולם האלכוהול, בהתחלה עם וויסקי – היה עומף ב"מוזנר", מהאנשים הכי מבריקים בתחום בתל אביב.
עוד יין ואלכוהול באתר rex:
מהמוזנר עברתי לעבוד בהוטל מונטיפיורי כברמן. אחרי כמה חודשים הוצע לי לנהל את הבר ואת תחום היין. הסירוב הראשוני התחלף בתשובה חיובית אחרי שיחה עם אדר ברשדסקי, מנהל תחום היין והאלכוהול בקבוצת R2M כולה – והופ: לעבודה.
בחודשים הראשונים בתפקיד, הוא היה איתי בכל צעד; לימד, חנך וכמובן שנתן לטעום והרבה. כך, ומהר מאוד יש לציין, נפלתי בקסמיו של היין.
מסעדות, ברים ומקומות עבודה שזכו בי עד כה
בר המוזנר ובשנתיים האחרונות – הוטל מונטיפיורי. על הדרך התחלתי גם לימודים ב-WSET, כשבעניין הזה היד עוד נטויה.
View this post on Instagram
תפריט היין שלי
מגוון ועם מבחר גאוגרפי, זני ובטווח מחירים.
גאוות התפריט שלי
כיף לראות שיש אופציות לכולם, והתפריט עוזר לי לדאוג לאורח הרבה יותר משיכולנו בעבר. כשהשקנו את התפריט החדש בהוטל היו המון חששות.
לא ידענו איך הקהל יקבל שינוי כל כך מהותי שבא אחרי הרבה שני. כיום אנחנו יודעים שעשינו משהו טוב – המכירות הומוגניות, אין רבי מכר שגונבים את ההצגה והמקררים שלנו מתרוקנים ומתמלאים מחדש בקצב אחיד עם יינות מבורגון, ריוחה, טוסקנה וכמובן ישראל.

הכי כיף לראות בתפריטים של מסעדות בארץ
את הרצינות שלנו כישראלים וכסומליירים. אישית, לי הכי כיף לראות תווית מיוחדת שהכנסנו אלי ושנמצאת גם אצל מישהו אחר.
הכי מרגיז לי לראות בתפריטים של מסעדות בארץ
לגלות ולטעום יין טוב שלא הכרתי.
לוהט ועכשווי
מבעבעים ובעיקר שמפניה. אני חושב שגם אלו שלא שותים יין מבעבע ביום יום שלהם ונרתעים מהתואר שמפניה, יכולים להתאהב בה בקלות. לשמחתנו המוצר נהיה יותר נגיש לקהל הרחב ואפשר בכיף להגיע להמון מסעדות וברי יין ולשתות כוס קרירה ומבעבעת. עוד משהו שאני רואה בקרב אנשי התעשייה זה המון ערבי טעימות יין פרטיות של חברים – קולגות שלי עם ידע שממשיכים לחקור, לטוס ולטעום עוד ועוד ועודד בזמנם הפרטים.
מיותר אך עכשווי
לשתות חצי בקבוק יין ולשמור ליום אחר. לא מבין את אלה – וגם יינות שיש בהם השרייה על הזגים. פחות הטעם שלי.
בטא מועדף מהקולקציה של 2023
ארגמן – זן ענבים ישראלי מיוחד וצברי, פירותיות שתמיד מנחיתה אותי לקרקע ומזכירה לי את הישראליות במיטבה. בזכות יינות כאלה רציתי מתחילת הדרך פגישה לשיחה על יין עם עידו לוינסון.
כך אני יודע שיש במסעדה אחלה צוות יין
כשיש תפריט יין עם חלוקה לא שגרתית ובפרט לפי אזורים או חלקות.
נמאס לי כשאני רואה בתפריט יין
יינות שמתומחרים גבוה מדי. השאיפה שלנו היא ליצור תרבות יין רחבה בארץ וזה חסם מרכזי.
מחוץ לשעות העבודה
יין בכרם, הייתי מגיע לשם שעוד הייתה חנות קטנה עם כמה כסאות בחוץ. המקום המושלם לשתות בצהריים. אני אוהב לשתות קוקטיילים – הכול, פשוט כל מה שטעים. דרינק טוב בג'ונז זה תמיד נהדר ואני גם אוהב לקפוץ לבר הקטן של r48 אל אוראל לוי ולהתחיל ערב טעימות עיוורות ולא של יין. ג'ין, וויסקי ורום.
קולגות מוערכות
רון ברונפמן, סומלייה מסעדת קלארו וכמובן אדר ברשדסקי שהוא המנטור שלי
עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין
כל שחקן כדורגל מהקבוצה שאני אוהד שלה
מה צופן לי ולנו העתיד בכלל ו-2024 בפרט
אני חושב שבשנה הקרובה נמשיך להתקדם לצרפת במסע הרגלי המתמשך לגבש פה תרבות יין: כוס בצהריים, בקבוק יין בשקיעה ליד הים. בשבילי, אישית העתיד הוא פשוט להמשיך ללמוד ולטעום. זה התחום הכי מעניין ורחב שהכרתי. ככול שאני לומד יותר אני מבין כמה אני לא יודע.
