שקשוקית – מחבת אישית של בשר מבושל עם טחינה ותבלינים – היא אחת ממנות הפתיחה הפופולריות של מסעדת מחניודה. היא הולכת איתנו ממש מההתחלה – סוג של בולונז ירושלמי שנוצר בהשראת המעורב של איזור השוק.
עוד מתכונים באתר rex:
- פולנטה של מחניודה – מתכון של אסף גרניט
- מוקפץ של מסעדה סינית: חזה עוף עם ירקות ונודלס
- מפרום טריפוליטאי כמו שצריך, צעד אחרי צעד
מנה קלה להכנה, שמתבססת על מרכיבים זמינים.רק טיפ קטן לפני שמתחילים: כדאי, כמו תמיד – להקפיד על תבלינים טריים שעושים פה הבדל משמעותי.

שקשוקית של מסעדת מחניודה
מתכון של מסעדת מחניודה.
לגרסה כשרה: מחליפים את היוגורט במים קרים ומערבבים עד לקבלת טחינה סמיכה וקטיפתית.
ועוד משהו: אפשר להחליף חלק מהבשר הטחון והשומן – לבשר טלה מנתח שמן.
מרכיבים ל-4-6 מנות:
4 בצלים בינוניים, קצוצים דק
1 ק"ג בשר בקר טחון טחינה גסה
200 גרם שומן טלה (ליה)
10 שיני שום, קצוצות דק
1 כף תבלין ראס אל חנות
1 כף אריסה
0.5 כף פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1 כפית מחוקה תבלין חוואייג'
150 גרם פיסטוקים קלויים
2 כפות עמבה – לא חובה
שמן לטיגון
להגשה:
טחינה מעורבבת עם יוגורט – ביחסים וכמות לפי הטעם
ממרח לימון כבוש – לפי הטעם. לא חובה
סומק
אריסה – לפי הטעם
שמן זית – לא חובה
פיתות אישיות
הכנה:
יוצקים מעט שמן למחבת סוטאז׳ גדולה, רצוי כבדה. מחממים ומטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים בשר ומערבבים תוך שמפוררים אותו בעזרת מרית או כף עץ. מטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו. מוסיפים שום קצוץ ומערבבים ומבשלים 10 דקות תוך ערבוב.
מוסיפים תבלינים, עמבה (לא חובה) וצנוברים. מבשלים עוד 2-3 דקות – נזהרים שלא לייבש את הבשר.
הגשה: מערבבים טחינה עם מעט יוגורט עד לקבלת מרקם אחיד. מסדרים את הטחינה על צלחות הגשה אישיות ומעל – תלולית מתערובת הבשר, אריסה, לימון כבוש, שמן זית וקצת סומק. מגישים לצד פיתות חמות.
View this post on Instagram